Неврофийдбек обучение

Биофийдбек обучения

Биофийдбек е много силен и ефективен метод в тренинги за самоусъвършенстване (peak performance) в личен и професионален план, също така като водеща и/или съпътстваща терапия при смущения и заболявания.

Ние предлагаме широка гама специализирани обучения в областа на биофийдбек методи с цел терапевти биофийдбек да могат да предлагат високо качество на услуги с използване на биологична обратна връзка. Обученията ни са ориентирани практически.

Основно обучение „Биофийдбек метод: неврофийбек – теория и практика“ – 5 модулно обучение.

 • 57 астрономически часа, разпределени в пет двудневни модула
 • Цена за модул е 300 лв. (цената е с включено ДДС)

Водещи:

невролог д-р Димитър Колев

завеждащ отделение към Неврологична клиника на Военномедицинска академия. Професионалните му интереси са в областта на когнитивната неврофизиология и електофизиология. Специализирал е в САЩ, Холандия, Унгария. Вземал е участие в множество хуманитарни мисии в Азербайджан, Грузия и Афганистан. Има дълъг опит в клиничната медицинска астрология, чиито методи използва в лечебната си практика. Казва, че е убеден привърженик в холистичния подход към постигане на интегрално здраве. Специалист ЕЕГ-биофийдбек, с научни интереси в тази област.

терапевт Агниешка Дейнович-Величков

Сертифициран неврофийдбек терапевт от „АКСОН“ – център за специализирано медицинско обучение в Полша (2006 г.) и „Institut für EEG-Neurofeedback“ в Германия (2013 г.).
Обучител на метода биофийдбек в България от 2007 година с проведени над 30 обучения на вече признати в страната ни специалисти като д-р Стоян Везенков, психолог Билен Алилова, Радослав Щерев – водещ представилен на невростимулации в България, терапевти от Ресурсни и Дневни Центрове и стотина други.
Автор на множество статии в областта на биофийдбека и гост в мнозина телевизионни предаваня.

За обучението:

Обучението е създадено на базата на дългогодишен (от 2006 г.) преподавателски и терапевтичен опит в областта на биофийдек метода. Представяме в него широк спектър от теории, изследвания и знания в областта на биофийдбек методология разработвани от биофийдбек сдружения в Полша, Чехия и Германия.

Обучението включва стабилна неврофизиологична подготовка разработена от невролога д-р Димитър Колев.

Целта на обучението е нашите възпитаници да са изключително добре подготвени за водене на самостоятелни тренинги, на високо ниво с цел биофийдбек метод да бъде все по-широко прилаган, затова повече от половината на обучение е практическо приложение водено от дълогодишен преподавател и терапевт в областта Агниешка Дейнович-Величков.

Обучението включва:

 • Основи на психофизиологията
 • Основи на неврофизиологията
 • Основи на биофийдбек
 • Задълбочени знания за Неврофийдбек – норми, протоколи и практическо приложение
 • Специализирани тренинги при широк спектър нарушения и заболявания като ADD, ADHD, говорни нарушения,стрес, депресии, страхове, панични атаки, фобии, сценична треска, безсъние, емоционално-поведенчески нарушения и др.

ВИЖ ПРОГРАМАТА НА ОБУЧЕНИЕТО

Специализирани обучения:

 1. ИНДИВИДУАЛНА СУПЕРВИЗИЯ – ПО ИНДИВИДУАЛНИ КАЗУСИ. 50 ЛВ.
 2. АЛФА СПЕКТЪР – СПЕЦИАЛИЗИРАНА ДИАГНОСТИКА И ТЕРАПИЯ. 240 ЛВ.
 3. ЕЕГ ВЪЛНА И ЧЕСТОТА ЗА БИОФИЙДБЕК СПЕЦИАЛИСТИ. 240 ЛВ.
 4. СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПРОТОКОЛИ И ДИАГРАМИ ПРИ РАБОТА С АНОРМАЛНИ СЪОТНОШЕНИЯ. 240 ЛВ.
 5. НЕВРОФИЗИОЛОГИЧНИ ВИДОВЕ СТРЕС. ДИАГНОСТИКА И ТЕРАПИЯ. 240 ЛВ.
 6. НЕВРОФИЗИОЛОГИЧНИ НАРУШЕНИЯ ВЪВ ВНИМАНИЕТО ПРИ ДЕЦА. ДИАГНОСТИКА И ТЕРАПИЯ. 240 ЛВ.
 7. ВАРИАБИЛНОСТ НА СЪРДЕЧНА АКРИВНОСТ. БИОФИЙДБЕК НА КОХЕРЕНТНОСТТА. ПРАКТИКА И ТЕОПИЯ. 240 ЛВ.
 8. ВЕСТИБУЛАРЕН БИОФИЙДБЕК. ПРАКТИКА И ТЕОПИЯ. 240 ЛВ.

ПРЕПОРЪКИ ОТ ОБУЧЕНИ ОТ НАС ТЕРАПЕВТИ


За кого е предназначен ЕЕГ Хеврофийбек (ЕЕГ-Биофийдбек)?

За абсолютно здрави хора

Преди всичко за онези, които изпитват необходимост постоянно да се усъвършенстват – мениджъри, шефове на големи компании, лекари, спортисти, юристи, шофьори и други. Въобще хора, живеещи в голямо напрежение, на които им се налага да взимат бързи и точни решения, да са в пълна готовност и концентрация по всяко време. И също така за хора, които искат да намалят напрежението си, да контролират емоциите си, да живеят по-здравословно и пълноценно. Прилага се при бърнаут (burnоut) ефекта.

С помощта на невротерапията се подобрява значително имунитетът ни, започваме да контролираме по-добре емоциите си, да постигаме по-добри резултати в професионалния и личния си живот, а също така и в спорта. След 15 сеанса ЕЕГ биофийдбек човек наистина се чувства по-весел и по-щастлив. Този метод е нещо като фитнес за мозъка! Като модерен масаж на… мозъка! Както тялото се чувства по-добре, ако спортуваме редовно, така и мозъкът ни би се чувствал по-добре, ако го „раздвижваме“ с помощта на ЕЕГ биофийдбек.

За деца

Невротренингът може да се прилага и на деца над 3-годишна възраст. В кабинетите по ЕЕГ биофийдбек могат да се срещнат деца с училищни проблеми (невъзможност за концентрация, хиперактивност, липса на мотивация за учене и други подобни). В тези случаи невротренингът помага на децата да усъвършенстват уменията си за концентрация, да са по-спокойни и тушира агресията им. По света този метод се прилага често и при деца с говорни проблеми, тикове, а даже и при аутисти. Предлага се и като помощна терапия при работата с деца с епилепсия, детска церебрална парализа, епилепсии и други.

За болни

Невротренингът дава добри резултати като помощна терапия и при работа с хора в депресии, с различни фобии и паники. Освен това повлиява добре булимия и анорексия и зависимости като алкохолизъм и наркомания. Прилага се като спомагателен метод при рехабилитация след инсулти или мозъчни травми.
Важно е да запомните, че невротренингът изисква постоянство, време, много желание и мотивация от страна на човека, който иска да посети кабинета на специалиста.