Неврофийдбек обучение

Обучението „Неврофийдбек (ЕЕГ-биофийдбек)“ е разделено на две нива – основно и специализирано.

Обучението е провеждано САМО  онлайн на платформа SKYPE..

Всяко ниво се състои от 3-дневен теоретично-практически модул (такса: 500 лева) и 3 отделни 1-дневни теоретично-практически модули (такса за всеки модул: 150 лева). Всяко ниво завършва с изпит, на база на който участиците получават сертификат.

Обучение Неврофийдбек (ЕЕГ-биофийдбек)

Ниво първо – основно

Работа на централната линия и мини QEEГ. Теория и практика.

Целта на обучението е подготовка на бъдещи терапевти за самостоятелна работа като Невротерапевт (терапевт ЕЕГ-биофийдбек). По време на обучението участниците се обучават как да използват програмите за Неврофийдбек (ЕЕГ-биофийдбек), нормите, принципите на подтискане и усилване на вълни и как да работят с класически протоколи. В програмата на обучението е включено също научаване на това как да се извършва мини QЕЕГ от централната линия (точки С3 и С4). На участниците се предоставят основи от невроанатомия и лорета анализ. Практическите занимания се провеждат с използване на апаратура на Неврофийдбек ЕЕГ на фирмата Елмико (полски производител, апаратура регистрирана в ИАЛ). В практическата част участниците извършват самостоятелно диагностични изследвания и се учат как да планират тренинг Неврофийдбек (ЕЕГ-биофийдбек).

Първото ниво на обучението се състои от 50 часа.

Структурата на първо ниво на обучението  – основно:

Част 1:

3-дневно теоретично-практическо обучение. Заниманията се провеждат от 9:00 до 16:00ч.

Част 2:

1-дневно теоретично-практическо обучение.

Еднодневните обучения са посветени на развиване на конкретни практически умения на бъдещия Невротерапевт (ЕЕГ-биофийдбек терапевт). Всяко от трите обучения е посветено на отделни практически теми и част от тях съдържат теоретичен модул, касаещ невроанатомия и неврофизиология, представян от нашият партньор д-р Димитър Колев.

Еднодневните обучения се провеждат с интервали минимум 3 седмици (максимум 5) един от друг. Заниманията се провеждат от 9:00 до 16:00ч.

Част 3:

1-дневно теоретично-практическо обучение.

Част 4:

1-дневно теоретично-практическо обучение и изпит, въз основата на който се издава сертификат.

Обучение Неврофийдбек (ЕЕГ-биофийдбек)

Ниво второ – специализирано

Работа на точките по система 10-20 и пълно QEEГ.

Теория и практика.

Целта на обучението е надграждане на знанията на работещи терапевти, завършили ниво първо. Терапевтите се обучават как да работят на всичките точки от системата 10-20. В програмата на обучението се включва: как да се извършва пълно QЕЕГ, как да се планират специализирани тренинги и как да се създават и използват специализирани протоколи. По време на обучението участниците се научават как да прилагат специализирани протоколи и надграждат знанията си в областта на неврофизиологията. Практическите занимания се провеждат с използване на апаратура на Неврофийдбек ЕЕГ на фирмата Елмико (полски производител, апаратура регистрирана в ИАЛ). В практическата част участниците извършват самостоятелно диагностични изследвания и се учат как да планират тренинг Неврофийдбек (ЕЕГ-биофийдбек).

Второто ниво на обучението се състои от 50 часа.

Структурата на второ ниво на обучението  – специализирано:

Част 1:

3-дневно теоретично-практическо обучение. Заниманията се провеждат от 9:00 до 16:00ч.

Част 2:

1-дневно теоретично-практическо обучение.

Еднодневните обучения са посветени на развиване на конкретните практически умения на бъдещия Невротерапевт (ЕЕГ-биофийдбек терапевт). Всяко от трите обучения е посветено на отделни практически теми и част от тях съдържат теоретичен модул, касаещ невроанатомия и неврофизиология, представян от нашият партньор д-р Димитър Колев.

Еднодневните обучения се провеждат с интервали минимум 3 седмици (максимум 5) един от друг. Заниманията се провеждат от 9:00 до 16:00ч.

Част 3:

1-дневно теоретично-практическо обучение.

Част 4:

1-дневно теоретично-практическо обучение и изпит, въз основата на който се издава сертификат.

ВОДЕЩ:

Агниешка Дейнович-Величков

Сертифициран неврофийдбек терапевт от „АКСОН“ – център за специализирано медицинско обучение в Полша (2006 г.) и „Institut für EEG-Neurofeedback“ в Германия (2013 г.).

Обучител на метода биофийдбек в България от 2007 година с проведени над 30 обучения на вече признати в страната ни специалисти като д-р Стоян Везенков, психолог Билен Алилова, Радослав Щерев – водещ представилен на невростимулации в България, терапевти от Ресурсни и Дневни Центрове и стотина други.

Автор на множество статии в областта на биофийдбека и гост в мнозина телевизионни предаваня.

Консултант в Медицински Универсистет в Жешув – Полша и автор на научни статии.

Препоръки от обучени от нас терапевти:

За кого е предназначен ЕЕГ Хеврофийбек (ЕЕГ-Биофийдбек)?

За абсолютно здрави хора

Преди всичко за онези, които изпитват необходимост постоянно да се усъвършенстват – мениджъри, шефове на големи компании, лекари, спортисти, юристи, шофьори и други. Въобще хора, живеещи в голямо напрежение, на които им се налага да взимат бързи и точни решения, да са в пълна готовност и концентрация по всяко време. И също така за хора, които искат да намалят напрежението си, да контролират емоциите си, да живеят по-здравословно и пълноценно. Прилага се при бърнаут (burnоut) ефекта.

С помощта на невротерапията се подобрява значително имунитетът ни, започваме да контролираме по-добре емоциите си, да постигаме по-добри резултати в професионалния и личния си живот, а също така и в спорта. След 15 сеанса ЕЕГ биофийдбек човек наистина се чувства по-весел и по-щастлив. Този метод е нещо като фитнес за мозъка! Като модерен масаж на… мозъка! Както тялото се чувства по-добре, ако спортуваме редовно, така и мозъкът ни би се чувствал по-добре, ако го „раздвижваме“ с помощта на ЕЕГ биофийдбек.

За деца

Невротренингът може да се прилага и на деца над 3-годишна възраст. В кабинетите по ЕЕГ биофийдбек могат да се срещнат деца с училищни проблеми (невъзможност за концентрация, хиперактивност, липса на мотивация за учене и други подобни). В тези случаи невротренингът помага на децата да усъвършенстват уменията си за концентрация, да са по-спокойни и тушира агресията им. По света този метод се прилага често и при деца с говорни проблеми, тикове, а даже и при аутисти. Предлага се и като помощна терапия при работата с деца с епилепсия, детска церебрална парализа, епилепсии и други.

За болни

Невротренингът дава добри резултати като помощна терапия и при работа с хора в депресии, с различни фобии и паники. Освен това повлиява добре булимия и анорексия и зависимости като алкохолизъм и наркомания. Прилага се като спомагателен метод при рехабилитация след инсулти или мозъчни травми.
Важно е да запомните, че невротренингът изисква постоянство, време, много желание и мотивация от страна на човека, който иска да посети кабинета на специалиста.