За нас

„Адеа“ ЕООД започва своята дейност през 2004 година с нови за България обучения „Техники за бързо четене“ и “ Мнемоники – техники да помним по-добре и по-вече“ със създател и обучител Агнешка Дейнович-Величков. През първите години участва в различни обучителни проекти съвместно с други фирми (Стрес мениджмънт, тийм билдинг и др.) До сега „Адеа“ организира над 100 отворени обучения в областта на умение да четем правилно и да помним повече. За мнозина фирми реализира затворени обучения (SAAP- България, Орифлейм България, Булбанк, Данлекс, Соитрон, ЧЕЗ – България и др.)

Високо качество, постигани резултати и вероятно нестандартно съдържание са причина че курсовете на Адеа предизвикват многократен интерес на медии. 10-годишно присъствие на Българския пазар, мнозина обучени участници и партньори са причина, че тези услуги се предлагат вече и от другите фирми.

През 2007 „Адеа“ ЕООД разширява дейността си като лицензиран дистрибутор на медицински изделя от Изпълнителната агенция по лекарствата с Биофийдбек апаратура и приложение на метода.

Биофийдбек е метод, който позволява на човек да се научи даповлиява своите физиологични процеси, за да подобри своето здраве и постижения. Прилага се като тренинг за самоусъвършенстване при здрави хора (спортни постижения, ментална издържливост, анти стрес тренинг) и като съпъстваща терапия при хора с здавословни смущения (стрес, депресия, високо кръвно, проблеми със съня, хиперактивност, обучителни проблеми, проблеми с внмание, след инсулт и други мозъчни травми и др.) Информация за физиологичните процеси се връща към човек като по този начин се изостря вниманието му към тях и той се научава да ги контролира съзнателно.

Биофийдбек методите измерват различни физиологични потелциали като: активност на мускули, съпротивление на кожата, температура на кожата, дишане, сърдечна честота, вариабилност на сърдечната честота, кръвно налягане, кръвоток и активност на мозъка.

Интерес на „Адеа“ предизвиква най-много ЕЕГ-биофийдбек, наричан също Невротренинг, метод за даване на обратната връзка от Централна Нервна Система. „Адеа“ предлага професионални обучения по ЕЕГ-биофийдбек метода и обучила над 100 специалисти за работа с метода (психолози, педагози, невролози и невробиолози).

В момента „Адеа“ ЕООД е официален представител на фирми „Elmiko“ Полша и „Thought Technology“ Канада.